Wednesday, October 7, 2015

Nasil Mutlu Bir Ev Kedisine Sahip Olunur ? Kedinize guzel bir yasam alani olusturmak.

Nasil Mutlu Bir Ev Kedisine Sahip Olunur?


Kedinize Guzel Bir Yasam Alani Olusturmak

Herkese Merhaba ;
Eger evinizde kedi varsa ozellikle yalniz bir kedi, kedinizi mutlu etmek icin yapabileceginiz birkac ufak sey var.

Kediniz Icin Evinizde Yapabilecekleriniz:

Kedi Raflari :Kediler manzaralari, tirmanmayi,yuksek yerlerde oturmayi severler.Onlari eglendirmenin en iyi yollarindan biri onlar icin evinize kedi rafi takmaktir,Duvara ya da camin kenarina takacaginiz bir raf kedinizin oturmaktan ve vakit gecirmekten hoslanacagi bir yer olacaktir.




Saklanacak Yerler; Kediniz icin tuneller,ozel kedi evleri vs.satin alabilirsiniz,Eger isterseniz kendiniz sadece bir kutuyla kediniz icin saklanabilecegi, oynayabilecegi alanlar olusturabilirsiniz.Her iki secenek te kedinizi cok mutlu edecek icerisinde oynamaktan,saklanmaktan hoslanacaktir.Ayrica kendini guvende hissetmesi kediniz icin onemlidir.








Kedi Cimi:Kediniz icin minyatur bir yesil alan yaratmak icin bir saksi ve kedi cimi yeterli olacaktir.Kediler cim yemekten hoslanirlar.Hic olmassa ayaklarini topraga ve cime degdirmeyi severler.Bu sayede ev icerisinde yasayan kedinizin de diger kediler gibi topragi hissetmesini saglayabilirsiniz.







Dis Dunyayi Eve Getirmek :Eger evinizin icerisinde birkac bitkiniz varsa bu kedinizi mutlu edecektir.Kediler bitkilerin etrafinda olmaktan onlari hissetmekten hoslanirlar. Bitkilerinize zarar vermemelerini onlara kolaylikla ogretebilirsiniz.Boylece kediniz bitkilerle yanyana olmanin mutlulugunu yasayabilir.











Kus Beslemek: Kedinizin gorebilecegi bir yerde (pencerenizin onu,balkonunuz..vs) kus besleyebilirsiniz.Boylece koydugunuz yemi yemege gelen kuslari kediniz oturup keyifle izleyebilir.

No comments:

Post a Comment